Vinyl

Vinyl is één van de meest veelzijdige producten van dit moment.

Een vinylvloer is een veerkrachtige kunststof (pvc) vloerbedekking, opgebouwd uit meerdere lagen: de onderlaag of rug, een beschermende glasvezellaag, de tekening en de toplaag. De duurzaamheid van vinyl is afhankelijk van de dikte van de toplaag en de stevigheid van de onderstructuur. Een extra beschermlaag verhoogt de kras- en slijtvastheid. De slijtweerstand van vinyl wordt bepaald door de dikte van de toplaag.

Vinylvloeren zijn uitgerust met een kliksysteem, dat een goedkope en snelle plaatsing toelaat. Daarnaast hebben we ook te verlijmen vinyl. Een volle verlijming draagt bij tot een betere isolatie van het contactgeluid. Bij vinyl is er een zeer breed aanbod in kleuren en motieven: van houtimitaties tot tegeldessins tot fantasiedecors.

PVC VLOEREN

PVC vloeren zijn kunststof vloeren die bestaan uit meerdere lagen polyvinylchloride. Ze zijn afgewerkt met een bovenlaag uit polyurethaan (PU). Deze toplaag is waterbestendig en erg slijt- en slagvast.
Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: vloeren in PVC gaan lang mee en vragen geen speciaal onderhoud. PVC vloeren hebben volgende eigenschappen:

  • Geluidsdempend dankzij de samenstelling van de PVC vloer.
  • Vochtbestendig waardoor PVC vloerdelen ook geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals keuken of badkamer.
  • Combineerbaar met vloerverwarming: PVC vloerbedekking kan je combineren met alle soorten vloerverwarming. Door de goede warmtegeleiding van PVC werkt de vloerverwarming ook heel efficiënt.
  • Voelt comfortabel aan dankzij de goede warmtegeleiding en dankzij het feit dat de vloer zich snel aanpast aan de kamertemperatuur.
  • Mogelijk in verschillende uitvoeringen en kleuren, materiaalimitaties en patronen.
  • De Vinyl vloeren zijn afgewerkt met een PU laag. Deze maakt ze beenhard en uiterst krasbestendig.

Door de geringde dikte van de vinyl vloeren zijn ze uiterst geschikt voor al uw renovatie projecten.

EEN BREDE WAAIER AAN MOGELIJKHEDEN

Wenst u een houtlook, licht of donker, of een betonlook alles kan met onze ruime keuze aan vinyl vloeren.
In ons gamma vindt u lange brede planken, standaard planken, grote en kleine tegels enz. …
Nieuw is dat er nu ook verschillende legpatronen mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld Engels verband of visgraat.

PVC VLOERDELEN PLAATSEN

Bij de plaatsing van een PVC vloer is het aangeraden een ondervloer te gebruiken. Belangrijk is wel dat die ondergrond egaal, drukvast, proper, droog, stabiel en vet-, stof- en scheurvrij is. Vertoont de ondergrond te veel oneffenheden, dient er eerst geëgaliseerd te worden.
Wil je echter dit extra werk niet, kan u kiezen voor onze Coretec vinyl vloeren.

PVC VLOER COMBINEREN MET VLOERVERWARMING

Een vinylvloer is uiterts geschikt in combinatie met vloervarming. De samenstelling van het product en de geringe dikte laten een goede geleiding van de warmte toe.

KOOP ONLINE

Ons assortiment Vinyl